ÜST AKIL – KÜRESEL TERÖRİZM STRATEJİSİ
Dünya genelini kapsayan bir güç politikasını inşa eden üst akıl mekanizması bu güce yön verecek temel değerleri bilimsel çalışmalar ile tespit ederek işleyişin ana stratejisine vakıf olmak adına iyi ile kötü politikaları kendi kontrolünde ilerlemeyi sağlamayı hedefleyerek nihai gücü ellerinde tutmayı başarmaktadırlar. Genel anlamda bütün savaş ve barış çığırtkanlığı, ideolojik erozyonlar ile birlikte şekil aldırılırken bu düşünce akımlarının doktrin merkezlerini inşa ve finansal anlamda ihya eden üst akıl mekanizmasının ana stratejisi kendi güçlerini ayakta tutmak, ürettikleri mamulleri ülkelere servis ederek yönetimleri sindirip kendilerine mecbur ve zoraki köle haline getirip kazanç elde etmekle birlikte sahip oldukları uluslararası finans ve istihbarat gücü ile dünya yönetim sistemi olgusunu oluşturup bunu tek bir merkezde toplamayı hedeflemektedirler. Bu stratejinin temel oluşum metotları ‘ Küresel Terörizm’ ile temin edilmektedir.
Gelişen teknoloji ile devletlerarası ilişkilerde varılan hedef farklılığı ve menfaat ortaklıkları ülke yönetim sistemlerini çıkarcılığa sevk ederek işleyişin boyutunu değiştirmiştir. Böylelikle terörizm yerel ve bölgesel çatışma kimliğinden sıyrılarak uluslararası bir kimlik kazanmıştır. Bu süreç karşımıza küresel terör denen bir sorunu ortaya çıkarmıştır. Küresel terör; amacı, yöntemleri ve aktörleri bağlamında 20. yüzyıl ve öncesi terör algılamasından ayrılmakta ve bilişim teknolojilerinde yaşanan gelişmelere paralel olarak, tüm dünyanın ilgi alanına hızla girmektedir. 21. Yüzyılı hedef alarak ekonomik, askeri, diplomatik, medyatik, siyasal, yönetsel ve kültürel bağlamda uygulanan yeni stratejik hamlelerle birlikte oluşturulan güç dengesine karşılık verecek ülke ve devletleri sindirecek hamleler gerçekleştirip örtülü operasyonları küresel terörizm aracılığı ile inşa etmektedirler.
Bu stratejinin temel üretim faktörlerinin merkezinde bilgi vardır. Bu gün dünya da bilgiye hükmeden, gücün de sahibi olmaktadır. İnternet, bilgisayar, uydular ve cep telefonu gibi bilişim ürünleri günlük yaşamımızı belirli bir istikamete dönüştürdüğü kadar, ülkelerin güvenlik algılamalarını da derinden etkilemektedir. Bunun yanı sıra küresel terörizmin iletişim ve kitlelere ulaşım aşamasında aracılık yapmaktadır.
Öncelikli olarak ülke ve bölgelere hastalıklı ideolojiler yayıp düşünce kavramları açısından kitleler arasındaki etkili iletişimi kırıp daha sonra hastalıklı politikaları sahadaki sivil toplum köstebek hücreleri ile genele yayarak çatışma kültürünü aşılayıp kaos politikası icra edilerek ülke ve bölge yönetimlerinin gücü kırılarak devletlerin strateji üretmekte yetersiz kalmaları sağlanarak ithal strateji ve doktrinlere mecbur bırakılmaktadır.
İşte tam bu hamleler eşliğinde ülke ve bölgelere uluslararası işbirliği ve müttefiklik kisvesi adı altında sunulan danışmanlık hizmetleri ile ihtiyacı temin eden politikalar sunulurken aslında geleceğe perde çekip hedef ülke ve bölge yönetimlerinin günü kurtarıp siyasi otoritelerinin devamlılığını sağlamak adına girişimlerde bulunup memnuniyet arz eden gelişmeler oluşturulurken eşdeğer hedef gözeten farklı ülke ve bölgelerin çıkarları ile çatışan stratejiler inşa edilmektedir. Buda sürecin daha çıkmaz bir hal almasına neden olmaktadır.
Bir ülke ve bölgede uygulanan strateji aslında diğer başka bir ülke ve bölge ülkeleri için tehlike arz etmektedir. Bunu fırsata çevirerek hemen o ülke ve bölge yönetimlerine danışmanlık hizmeti ile karşı hamleleri oluşturacak yeni stratejiler pazarlanmaktadır. İkili rekabetin oluşmasıyla birlikte bir pazar sahasına dönüşen bu dengelerin bütünü küresel terörizmin bir ürünüdür. Çünkü bu uygulamalarla birlikte ülkeler, devletler, milletler birbirleri ile rakip hale sevk edilerek düşmanlık içgüdüsünün oluşmasını sağlayarak kavgaların ve savaşların hazır hale gelmesi hedeflenmektedir.
Çatışan ülkeler, devleler ve milletlere, teknolojik, askeri ve istihbarat temini ile abi görünümüne bürünüp aslında fitne ateşinin ilk filizleri alevlendirilerek daha sonra söndürülemeyecek yangınlar hazır hale getirilmektedir. Taraflara bütün ihtiyacını birbirinden haberi olmaksızın farklı koşul ve yöntemlerle aynı mekanizma sunmaktadır. Savaştan ve barıştan beslenen bu yapı her zaman güç kazanarak uluslar üstü bir istihbarat sistemi ile tek merkezli ve tek tip dünya devletleri yönetim sistemini oluşturmaya çalışmaktadır.
KÜRESEL TERÖRİZM STRATEJİSİ ANA FAKTÖRLERİ VE BÖLÜMLERİ NELERDİR?
• İdeolojik terör
• Sivil toplum terörü
• Ekonomik terör
• Finansal terör
• Kültürel terör
• Sağlık terörü
• Gıda terörü
• Tarım terörü
• Ticari terör
• Bürokratik terör
• Diplomatik terör
• Politik terör
• Teknolojik ve siber terör
• Savunma terörü
• Moda ve trend terörü
• Sex terörü
• Medya ve basın terörü
Uluslararası işlevsellik kazanan bir istihbarat sistemi otokontrolü eşliğinde yukarıda belirtilen terör uygulamaları ile hedef ülke, devlet ve milletler bölgesel krizlerle çarpıştırılıp istikrarsızlaştırılarak gücü kırılıp mağlup edilerek küresel terörizm stratejisi ile küresel güç sisteminin devamlılığı sağlanmaktadır.
monosodyumglutamatlı süslü rüyalardan,Pentotal ile renklenen stratejik hülyalardan,Lizerjik asit dietilamid ile uygulanan teorilerden arınıp,Milli güvenliğimizi temin edecek yerli ve milli stratejilere hâkim olmak ümidi ile…
Araştırmacı Yazar – Serdar Bozdoğan
ÜST AKIL – KÜRESEL TERÖRİZM STRATEJİSİ
414 0