Şimdi yükleniyor

Ermenistan’dan Azerbaycan’a hangi ürünler ihraç edilecek?

Ermenistan’dan Azerbaycan’a hangi ürünler ihraç edilecek? Papoyan görüşülen listeyi sundu.

Erivan ve Bakü, Ermenistan’dan Azerbaycan’a alüminyum folyo, alüminyum folyo hammaddesi, ferromolibden, PET ürünleri, brendi hammaddesi, sigara ve tekstil ürünleri ihracatı olasılıklarını görüşüyor. Bu, Ermenistan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Gevorg Papoyan tarafından Factor.am’e verilen bir röportajda belirtildi.

“Azerbaycanlı şirketler de belirli ürünleri ithal etmekle ilgilendiklerini ifade ettiler. Azerbaycan tarafı, ilgilendikleri belirli ürünlerin bir listesini sundu, biz de ihraç edebileceğimiz miktarı gönderdik. Listemizde ayrıca gül, sera ürünleri: domates, biber de yer alıyor. Yaklaşık bir fiyat teklifinde bulunduk,” dedi Gevorg Papoyan.

Ekonomi Bakanı, ilk ihracatın tarihlerini henüz belirtmedi. Ona göre, bu, Ermeni ve Azerbaycanlı şirketlerin anlaşmaya vardığı dönemde gerçekleşecek.

Bugün Papoyan’ın bildirdiğine göre, 2025 yılında Azerbaycan topraklarından demiryoluyla Ermenistan’a 6.580 ton tahıl girdi; bunun 1.000 tonu Kazak, 5.580 tonu ise Rus tahılıydı. Ayrıca 1.210 ton Azerbaycan benzini de girdi.

“8 Ocak 2026 itibarıyla, Azerbaycan topraklarından demiryoluyla Ermenistan’a 8.485 ton Rus tahılı girdi ve 4.103 tonu da yolda. Ayrıca 7.600 ton Azerbaycan petrol ürünü de yolda; bunun 6.100 tonu benzin, 1.500 tonu ise dizel.” diye yazdı.

Yorum gönder