Türkiye, İran ve Rusya arasında Suriye üzerine görüşmeler uzun süreden beri yapılmakta. Gerek Soçi süreci gerekse diğer görüşmelerde sürekli bölgedeki halkın ve Suriye’nin geleceği konusunda devletlerin ortak neler yapabileceği konusunda toplantılar yapılmaktadır. Son olarak dış işleri bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu Rusya federasyonu ve İran dışişleri bakanının katılımıyla Astana’da bir ortak toplantı yapmıştı. Toplantıda kaydedilen gelişmeler gözden geçirilmiş ve gelecek dönemlerde atılacak adımların değerlendirdiği açıklandı.
Rus riafan haber ajansına gör 3-4 Nisan tarihlerinde Vladimir Putin Ankara’yı ziyaret edecek. Ziyarette Üst düzey işbirliği konsey toplantıları yapılacak.4 Nisan tarihinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ‘inde katılacağı üçlü Suriye zirvesi yapılacağı bildirildi.
Ömer Gök Kafkassam
https://riafan.ru/1042006-31-marta-or-vecher-or-sobytiya-dnya-or-fan-tv-or-vladimir-putin-posetit-ankaru
http://www.mfa.gov.tr/disisleri-bakani-mevlut-cavusoglunun-astana-ziyareti-15-16-mart.tr.mfa
http://www.dw.com/tr/t%C3%BCrkiyedeki-%C3%BC%C3%A7l%C3%BC-suriye-zirvesi-i%C3%A7in-haz%C4%B1rl%C4%B1k/a-42650969
https://www.amerikaninsesi.com/a/turkiye-rusya-ve-iran-arasinda-suriye-trafigi/4260964.html
3-4 Nisan Tarihlerinde Ankara’da Tarihi Zirve
146 0

Kafkassam Editör
Yeni bir dünyaya uyanmak, dünyayı yeniden okumak isteyenler için, söylenecek sözü olanlar için merkezi Ankara’da olan KAFKASSAM’ı kurduk. Erivan, Bakü, Tiflis, Tebriz, Grozni, Moskova, Mahaçkale, Nazrin, Nalçik, Saratov, Ufa ve Sochi’de ofislerimiz temsilcilerimiz var. Kafkassam genelde kafkasya çalışmak için kuruldu Kafkasya genelinde çalışır. Ermenice Rusça Gürcüce İngilizce dillerinde yayın yapan kafkassam genç akademisyen ve stratejistlerle çalışmaya özen gösterir. KAFKASSAM’ın internet sitesi 2 Ocak 2010’da yayına girdi. İnternet sitesinde Kafkasya’daki ülkeler ve Türkiye ile ilişkileri hakkında makaleler, ropörtajlar, analizler ve yorumlara yer verilmektedir.