İsrail Hizbullah’ı Lübnan’da vuruyor
Hizbullah’ın İsrail’e yönelik roket saldırılarına karşılık, İsrail Savunma Kuvvetleri örgüte ait hedefleri vurdu.
AFP daha önce Hizbullah’ın, İran’a yönelik “sınırlı” ABD saldırılarına müdahale etmeyeceğini bildirmişti. Ancak İran lideri Ali Hamaney’in ölümü, grup için “kırmızı çizgi” oldu. İsmini açıklamayan bir Hizbullah yetkilisi bu bilgiyi kamuoyuyla paylaştı.
Hizbullah, saldırılardaki rolünü doğruladı. Örgüt, Hayfa’nın güneyindeki füze savunma sistemine yönelik füze saldırılarını “saldırının intikamı” olarak nitelendirdi.
İsrail’in, Beyrut’un Dahiye banliyösüne yönelik bir saldırı hazırlığında olduğu bildirildi.
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), uzun bir aradan sonra Lübnan’dan gelen ilk roket saldırısı konusunda bölge sakinlerini uyardı.
Açıklamada, “Lübnan’dan fırlatılan roketlerin ardından İsrail’in kuzeyindeki çeşitli bölgelerde sirenler çaldı” denildi.
İsrail medyası, Hayfa bölgesinde sirenlerin devreye girdiğini ve patlama seslerinin duyulduğunu aktardı. Ordu, patlamaların hava savunma sistemlerinin engelleme faaliyetinden kaynaklandığını açıkladı.
Lübnan’dan üç roket ateşlendi. Bunlardan biri havada imha edildi, ikisi ise açık araziye düştü. Herhangi bir can kaybı yaşanmadı.
Channel 14’ün haberine göre, Kıbrıs’taki bir İngiliz askeri üssünün yakınında güçlü bir patlama meydana geldi.
Haberde, “Akrotiri Kraliyet Hava Kuvvetleri Üssü’nde sirenler çaldı ve uçakların kalkış sesleri duyuldu” ifadelerine yer verildi.
İlk bilgilere göre saldırının İran ordusu tarafından gerçekleştirildiği iddia ediliyor.
Kıbrıs’taki RAF Akrotiri üssünde, Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait yakıt ikmal uçaklarının yanı sıra ABD savaş uçaklarına da yakıt desteği sağlandığı belirtiliyor.
Bu arada Cyprus Mail gazetesinin kaynaklarına göre, Kıbrıs’taki İngiliz kuvvetleri güvenlik tehdidiyle karşı karşıya.
Gazete, “Pazar günü gece yarısından kısa süre önce Kıbrıs’taki İngiliz üslerinde bir ‘güvenlik tehdidi’ duyuruldu. Personelin evlerine dönmeleri ve ikinci bir duyuruya kadar içeride kalmaları istendi” ifadelerini kullandı.
Ayrıca personele, “pencerelerden uzak durmaları ve sağlam mobilyaların arkasına ya da altına sığınmaları” talimatı verildiği aktarıldı.
The Times of Israel gazetesi, İran’ın Kudüs’e balistik füze saldırısı düzenlediğini bildirdi. Habere göre saldırıda üç kişi yaralandı.
Çarpma noktasında büyük bir krater oluştu. Kudüs’e yönelik saldırılara ait görüntüler sosyal medyada paylaşılıyor.
Hayfa sakinleri de şiddetli bir patlama sesi duyduklarını bildirdi. Herhangi bir yaralanma rapor edilmedi.
Ayrıca İran’a ait bir füzenin parçalarının, Tel Aviv yakınlarındaki Kiryat Ono kentine düştüğü belirtildi. Olayda bir kişi yaralandı.



Yorum gönder