Amerika, Pensacola Deniz Üssünde eğitim gören 21 Suudi pilotu sınır dışı etti. Bu tedbir, Amerika-Suudi ilişkilerinde yeni bir dönemin başladığını gösteriyor. Suudiler yakında ciddi bir terör soruşturmasıyla karşılaşabilir.
20 Aralık 2019’da imzalanan Kamu Giderleri yasasında, Suudi hükümetinin, suçlu Suudi vatandaşların ABD’den kaçmasına yardım etmek için üstlendiği tüm görevleri ayrıntılı bir şekilde gösteren tüm bilgilerin açıklanmasını talep eden bir madde var.
11 Eylül 2001 terör saldırısına ilişkin 2002 Kongre Raporunun gizlilik kategorisine alınan yirmi sekiz sayfası, bazı teröristler ile Suudi hükümet yetkilileriyle arasında ilişki olduğunu gösteriyor. 28 sayfa, sivil toplum örgütlerinin yoğun çabalarıyla serbest bırakılmıştır.
Senatör Ron Wyden açıkça Suudi Arabistan’a Amerikan yasalarının üstünde olmadığını göstermenin zamanının çoktan geldiğini söyledi. Bazı Amerikalılar, Suudi Arabistan’ı güvenilmez bir müttefik veya gizli bir düşman olarak görüyor.
Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkeleri ABD’ye olan güveni kaybettiler ve İran’la diyalog arayışına girdiler. ABD’nin inşa etmeye çalıştığı bölgesel İran karşıtı blok zayıfladı.
Yasin Aslan
Amerika Çok Yakında Suudi Arabistan’ı Hedef mi alacak
437 0
Kafkassam Editör
Yeni bir dünyaya uyanmak, dünyayı yeniden okumak isteyenler için, söylenecek sözü olanlar için merkezi Ankara’da olan KAFKASSAM’ı kurduk. Erivan, Bakü, Tiflis, Tebriz, Grozni, Moskova, Mahaçkale, Nazrin, Nalçik, Saratov, Ufa ve Sochi’de ofislerimiz temsilcilerimiz var. Kafkassam genelde kafkasya çalışmak için kuruldu Kafkasya genelinde çalışır. Ermenice Rusça Gürcüce İngilizce dillerinde yayın yapan kafkassam genç akademisyen ve stratejistlerle çalışmaya özen gösterir. KAFKASSAM’ın internet sitesi 2 Ocak 2010’da yayına girdi. İnternet sitesinde Kafkasya’daki ülkeler ve Türkiye ile ilişkileri hakkında makaleler, ropörtajlar, analizler ve yorumlara yer verilmektedir.