KAFKASSAM – Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Moskova Belediyesi Milletler Evi’nde Türkiye Cumhuriyeti’nin 95.yılı kutlandı

Moskova Belediyesi Milletler Evi’nde Türkiye Cumhuriyeti’nin 95.yılı kutlandı

Kafkassam Editör Kafkassam Editör - - 2 dk okuma süresi
304 0

29 Ekim akşamı Moskova’da Moskova Belediyesi Milletler Evi’nde büyük bir coşku ve katılımla Türkiye Cumhuriyeti’nin 95.yılı kutlaması ve konseri gerçekleşti.
Farklı milletlerden birçok kişinin katıldığı ve Türk milli kıyafetleri ile karşılanan nisafirlere girişte Türk bayrakları hediye edilip Türk lokumu ikram edilirken, konser sonrasında ise çay ve Türk baklavası ikramı yapıldı.

Moskova Belediyesi Milletler Evi’nin himayesinde Rusya Türk Toplumu Sivil Toplum Kuruluşu ve Moskova Türk Öğrenciler Birliği’nin organizasyonunda gerçekleşen Türkiye Cumhuriyeti’nin 95.yılı konseri Rusya ve Türkiye’nin milli marşlarının okunması ile başladı. Organizatörün açılış konuşması ve saygın misafirlerin kutlama mesajlarının ardından iki dilde Türkiye Cumhuriyeti’in kuruluşunu anlatan kısa bir film gösterildi. Programa farklı milletlerden sanatçıların Türk şarkıları seslendirmesi, Leyla Türk Halk Dansları Grubu’nun Türk dansları, Cumhuriyet şiirleri ve şarkıları ile devam edildi. Konserin sonunda ise sahne alanlara Moskova Belediyesi Milletler Evi tarafından teşekkür mektubu verilirken, program sahne alanlar ve tüm salonun dostluk şarkısını seslendirmeleri ile sona erdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 95.yılı konseri sonrasında ise misafirler birbirleri ile tanışma, sohbet etme ve hatıra fotoğrafı çekilme imkanı buldular.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir