KAFKASSAM – Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Катар выходит из ОПЕК

Катар выходит из ОПЕК

Kafkassam Editör Kafkassam Editör - - 2 dk okuma süresi
283 0

Катар с 1 января 2019 года выходит из ОПЕК(Организации стран-экспортёров нефти). С этой новостью может быть изменен баланс для страны, которые вместе принимают решение о продаже нефти с 1960 года.
Министр по делам энергетики эмирата Саад бен Шрида аль-Кааби анонсировал ,что в 1 января 2019 года Катар выходит из ОПЕК.
< Сегодня утром мы направили наше решение в ОПЕК.мы будем продолжать выполнять все свои обязательства как и любая страна, не являющаяся членом ОПЕК >– добавил он.
*
*
*
Katar, OPEC’ten ayrılıyor
Katar, aldığı bir kararla 2019 yılı Ocak ayında OPEC’ten ayrılacağını duyurdu. Katar’ın aldığı kararla ajanslara düşen bu son dakika gelişmesi ile 1960’tan bu yana petrol satışlarında ortak karar alan ülkeler için dengeler değişebilir.
Katar Enerji Bakanı Saad al-Kaabi, 2019 yılı ocak ayında Petrol İhrac Eden Ülkeler Teşkilatı’ndan (OPEC) ayrılacaklarını açıkladı. Ülkesinin ayrılık kararını açıklayan Saad al-Kaabi, “OPEC’ten Ocak itibariyle çekileceğiz. Kararımızı OPEC’e bu sabah ilettik. OPEC üyesi olmayan her ülke gibi tüm taahhütlerimize uymaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Mustafa Elaldı [Мустафа Элалды]

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir