KAFKASSAM – Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Turan Rzayev: Vardanyan şaşırdı

Turan Rzayev: Vardanyan şaşırdı

Kafkassam Editör Kafkassam Editör - - 2 dk okuma süresi
229 0

Vardanyan şaşırdı ve bunu BBC’nin “Hard Talk” programında itiraf etti
Ermeni milyarder Ruben Vardanyan, BBC’nin “Hard Talk” programına röportaj verdi. Röportaj pek çok açıdan dikkat çekici.
Böylece R. Vardanyan, röportaj sırasında kendisine yöneltilen birçok soruya provokatif ve asılsız cevaplar vermeye çalışmış, bazı sorulara ise sessiz kalmakla yetinmişti. Bazı durumlarda kendini ifşa etti.
Örneğin, röportaj sırasında dikkat çeken bir nokta, Vardanya’nın Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili sorulardan kaçınmasıydı. Böylece Ukrayna’daki olaylarla ilgili soruya cevap vermekten kaçındı ve Ermenilerin “insani felaketi” hakkında saçma sapan konuşmaya başladı.
“Rusya’nın, Fransa’nın, ABD’nin veya diğer ülkelerin tutumuna ne tepki verirsem vereyim, bunun uluslararası toplumun desteğini alma olasılığını engelleyeceğini düşünüyorum. Bunu yorumlamak yanlış olur” dedi.
Vardanyan, “uluslararası toplumun desteğini almasına engel olur” derken aslında bunun kimin projesi olduğunu kabul etmişti. Vardanya’nın ortaya koyduğu bu tutum, kendisinin Rusya’nın, Sarkisyan-Koçaryan çetesinin projesi olduğunu ve Paşinyan’a karşı olduğunu bir kez daha kanıtladı.
Mesele şu ki, Vardanyan istese bile Ukrayna savaşının arka planında Rusya’nın işlediği suçlar veya işgal hakkında bir şey söyleyemez. Böyle bir adımın onun sonu olabileceğini çok iyi biliyor.
Rusya, Batı yanlısı, Rusya karşıtı Paşinyan hükümetini cezalandırmak için Vardanyan’ı bir araç olarak kullanıyor. Bir de Paşinyan’ı devirme senaryosu var.
Bu anlamda Vardanyan’ın Karabağ’da sonsuza kadar kalmayacağı söylenebilir. Karabağ onun için sadece bir sıçrama tahtası. Yani Ermeni siyasetine girebilmek için önce kendini haklı çıkarmalı, ciddi bir şeyler yapmalı ve ardından Paşinyan’la açıktan kavga için Ermeni siyasetine gelmeli.
Vardanya’nın BBC’nin “Hard Talk” programına katılması da ilke olarak Ermeni kamuoyu için hesaplanmış bir adımdı. Röportajlarını ve açıklamalarını yeniden görebiliriz.
Turan Rzayev

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir