Şimdi yükleniyor

Kamran Gazzanferi: İbrahim Reisiyi kim öldürdü

İranlı bir milletvekili, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin hayatını kaybettiği helikopter kazasının Azerbaycan’ın da katıldığı uluslararası bir suikast sonucu gerçekleşmiş olabileceğini ileri sürdü.

Ermeni Asbarez gazetesinde yer alan habere göre, İran Meclisi üyesi Kamran Gazzanferi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in, Reisi’nin Azerbaycan’daki bir törene bizzat katılması için ısrar ettiğini söyledi ve kazanın planlı bir suikastın parçası olabileceğini iddia etti.

Gazzanferi, “İran ve Azerbaycan’dan bakanların, sınırın sıfır noktasında yer alan bir barajın açılış törenine katılması planlanıyordu. Ancak Aliyev’in ısrarı üzerine, merhum Cumhurbaşkanı Reisi törene şahsen katılmayı kabul etti” dedi.

Daha önce de benzer iddialarda bulunan Gazzanferi’nin açıklamaları, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Telegram kanalında da paylaşıldı.

Aliyev’in kaza öncesinde İsrailli hahamlarla bir araya geldiğini söyleyen Gazzanferi, “İslam Cumhuriyeti güçlerinin elde ettiği belgeler arasında, 2024 yılı Mayıs ayı başında kapalı kapılar ardında yapılan bir toplantıda bir ABD’li yetkilinin, İsrail’in İran’ın üst düzey ve etkili isimlerinden birini ortadan kaldırmayı planladığını söylediği yer alıyor” iddiasında bulundu.

Gazzanferi ayrıca, “İran istihbarat kurumlarının elde ettiği belgeler arasında Pentagon’a ait materyaller de bulunuyor. Bu belgelerde planlanan bir helikopter kazasından açıkça bahsediliyor. Suikastın İsrail tarafından, Birleşik Krallık ve Bakü’nün katılımıyla organize edildiği görülüyor” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ı taşıyan helikopter, 19 Mayıs 2024’te İran’ın Azerbaycan eyaletinde düşmüş, kazada tüm yolcular hayatını kaybetmişti.

Share this content:

Yorum gönder