KAFKASSAM – Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Türkiye
  4. »
  5. Uğur Sarıgül: GÜNEŞ IŞIĞININ, IŞINLARININ VE ISISININ DİREKT OLARAK DEPOLANMASI VE KULLANIMI​​

Uğur Sarıgül: GÜNEŞ IŞIĞININ, IŞINLARININ VE ISISININ DİREKT OLARAK DEPOLANMASI VE KULLANIMI​​

Kafkassam Editör Kafkassam Editör - - 12 dk okuma süresi
22 0

Güneş ışığı, ışınları, ısısı ve bunların iletkenleri temel alınarak birçok insani bulgu ve buluş yapılmıştır. Burada söz konusu güneş özelliklerini tam anlamıyla keşfederek öncelikle depolama kabiliyeti oluşturmak ve direkt kullanımının yolunu açmaktır. Hayati bir çalışma olan buluşlara dayalı fikirlerin gerçekleştirilmesine yönelik çalışmaları gerçekleştirme arzusunun bütünü olarak kayda geçecektir. İçerisinde sivil ve askeri amaçlı buluş organizasyonlarının temini adına fikir üretimleri ele alınacaktır. Kendi güneş sistemimizdeki yerimizi faydalı hale getirmek ve bu sistemden faydalanmak insanoğlunun asli görevi ve en doğal hakkıdır. Yüzyıllardır bu tür çalışmalar yapılmaktadır.
Üzerine yoğunlaştığım çalışmalar güneş ışınlarını, güneş ışığını ve güneş ısısını depolayarak söz konusu unsurları direkt anlamda aydınlatmaya, ısı faydasına ve elektriğe benzer yani elektriğin yerini alacak bir şekilde kullanma kabiliyeti sağlama üzerinedir. Yapılacak buluşlar dizisi çalışmaları elektriğin yerini alacak, aydınlatma devrimi gerçekleştirecek, enerji ve ısınma sorununu güneş temelinde ve tam anlamıyla çözebileceğimiz yöntemlerle hayatlarımızı kolaylaştıracak potansiyeldedir.
Gündüz güneş ışığı, ışınlarını ve ısısı depolanarak gece karanlığını direkt olarak güneş, ışığı, ışınları ve ısısıyla aydınlatmak mümkün olacaktır. Bir diğer güneşten elde edilecek fayda güneş iletken parçacıklarının elektriğin yerine kullanılabilecek olmasıdır. Isı, ışın ve ışığın birlikte depolanmasının nedeni yapılacakların yeteneğinin birlikte şekillenmesinden kaynaklıdır. Doğa bize karşı özverilidir. Bizimde bu özveriden faydalanmamız doğaldır.
Güneşin aydınlatma ve ısıtma bağlamındaki kendi doğasında bulunan özelliklerini kısaca tahlil etmemiz gerekirse yaygın ve baskın bir tesiri vardır. Isıma ve ışıtma bir aradadır. Göğü kapsayıcı özelliği vardır. Dağılım miktarı aynıdır. Gezegenlerde ki tutunuşu ise farklıdır. Vakit sisteminde kendi doğasını yaşar. Bunlar hemen hemen herkes tarafından bilinir. Bilinmeyenler ise güneş ışığını, ışınlarını ve ısısını orijinal haliyle yani tam anlamıyla kendi saf haliyle depolayarak saklanabileceğidir. Bunun yanı sıra muhafaza edilen güneş özelliklerinin aydınlatma içeriğinde, ısınmada ve elektriğin yerine kullanma kabiliyetimizin gerçekleşmesine yönelik çalışmalarının başarıya ulaşmasının mümkün olduğudur. Safi güneşten faydalanılacak depolama santralleri buluş dizisinin bir parçasıdır. Doğadan faydalanarak güneş ışığını aydınlatma sistemleriyle gecenin aydınlatmasına aktarmak ve kullanmak mümkün olacaktır.
Depolama yöntemiyle güneş ışığını, ışınları, ısısını ve iletkenlerini doğrudan biriktirme yeteneği buluşlar dizisiyle oluşacak ve hayata geçecektir. Belirlenecek iletkenleri toparlayarak güneş ışığı lamba sistemlerine aktarma yöntemiyle aydınlatma gerçekleştirilecektir. Güneş ışığını taklit etmek amaçlanmamaktadır. Direkt olarak aydınlatmada güneş ışığı ve diğer güneş unsurlarının dünyaya ilettikleri kullanılacaktır. Güneş enerjili su ısıtma yöntemleri ve güneşten elektrik üretimiyle benzer ve farklı yönleri vardır.
Isıtma, aydınlatma ve genel anlamda elektriğin yerini alacak olan güneş enerji iletkenlerinin dolaşımıyla birlikte yakıt ve su olmadan faydalanabilmek mümkün olacaktır. Bunları yaparken güneş ışığının, ışınlarının ve ısısının iletkenlerini yakalayarak ve bu doğrultuda kopyalamadan direkt olarak depolayarak saklayabileceğimiz ve yine direkt olarak yaygın anlamda kullanarak faydalanabileceğimiz bir buluşlar serisi içeriğini sunmaya çalışmaktayım. Kısa olarak üç buluş serisini aktarmam doğru olacaktır:
DEPOLAMA—ELEKTRİK YERİNE GEÇECEK GÜNEŞ PARÇACIKLARI—AYDINLATMA SİSTEMLERİ
Bu üç ana buluş unsuru insanoğlunun yaşamında yer alan güneşle temasını doğru değerlendirmesinin bir parçası anlamına gelecektir. Birbirlerini tamamlayıcı özellikleri vardır.
Işığın, ışınların ve ısının saklanması, muhafaza edilmesi ve direkt kullanımı için etkin depolar oluşturmak gereklidir. Deponun bulunması buluşlar dizisinin değerli bir parçasını oluşturur. Bu parça oluşturulmak istenen faydanın temelidir. Birbiriyle bağlantılı ve tamamlayıcı olarak değerlendirilecek buluşlar dizisinin parçasıdır. Güneş ışığını, ışınlarını ve ısısını depolamak oldukça güç bir buluş çalışması olacaktır. Benzer çalışmalar mevcuttur. Farkı güneş işleyişini tam haliyle depolayabilmesi ve dağıtabilmesidir. Depoyu ve depoya bağlı buluşların organize edilmesi insanlık tarihinin büyük bir başarısı olacaktır.
Depolama aygıtı, iletkenlerin saklanması ve doğru kullanılması doğrultusunda öncelikle şehirleşme ve sanayi alanında yüksek fayda sağlayacaktır. Bununla birlikte savunma sanayinde güvenlik sorunlarının çözümünde kullanılması hayatımıza ve geleceğe yön vereceği kesindir. Mevcut alandaki hayati işleyişin zorluğu hafifleyecektir. Güneş ısısını, ışığını ve ışınlarını iletkenleriyle beraber keşfettikçe doğru aktarım ve doğru kullanım yönünde hayatımız kolaylaşacaktır.
Söz konusu buluş sisteminin solar enerji ve güneş enerjisi çalışmalarından farklı yapısal özellikleri mevcuttur. Solar enerjisi ve güneş ısıtma sistemlerinden en önemli farkı güneş ışığını, ışınlarını ve ısısını direkt olarak depolaması ve kullanmasıdır. Tek benzerliği çalışma kaynağının güneş olmasıdır.
Elektrik işlevi görecek güneş ışınlarının, güneş ışığının ve güneş ısısının elektrik işleyişini orta vadede sona erdirecektir. Güneş iletkenlerini yakalayıp temin ederek elektriğin yerine geçecek şekilde kullanılması gerçekleşecektir. Artık hayatın her alanında vakit gecede olsa gündüz elde edilen güneş ışığının, ışınlarının ve ısısının dolaşımı sağlanabilecektir.
Güneş ışığını, ışınlarını ve ısısını gündüzleri yaşarız. Söz konusu buluşlar dizisiyle güneşten alınan ışın, ışık ve ısı iletkenlerini vakit fark etmeksizin güneş lambaları halinde, elektrik yerine geçecek şekilde hayatımızda yer alması ve benzeri yapılarda kullanımı mümkün olacaktır.
Güneş ışınları, ışığı ve ısısı taklit edilmeden tam haliyle depolanarak hayatımızda birçok alanda kullanılabileceğimiz gerçeği mevcuttur. Güneş ışınlarını, ışığını ve ısısını kendi halinde bulunan iletkenleri yakaladığımız, sakladığımız ve yaydığımız zaman güneş temelindeki hayatımızın verimli olacağı kesindir. Güneş ışığını, ışınlarını ve ısısını yakalamamız için iletkenleri bulmamız ve yakalamamız doğru olacaktır.
Güneş ışığından, ışınlarından ve ısısından fayda sağlanan benzer çalışmalar ve alanlar mevcuttur. Farkını değerlendirmek gerekirse güneş ışığının, ışınlarının ve ısısının tam temasla kullanımı tabiri yerinde olacaktır. Söz konusu temas, doğayla irtibat kurmak, doğayla buluşmak ve doğadan faydalanmak adına önemli bir adım olacaktır.
Güneş ısısı, ışınları, ışığıyla yapılabileceklerin bir diğer alanı askeri alandır. Zırh delici işlev, er silahı, gemi ve uçak imhası adına yapılabilecek kabiliyetli silahlarla askeri amaçta kullanımı mümkün olabileceğinin akılda tutulması yerinde olacaktır. Isının, ışığın ve ışınların yoğun bir şekilde sıkıştırılması askeri müdahalelere yardımcı olacaktır.
Buluşları tesis etmek adına kimya, kuantum fiziği ve klasik fizik faydalı olacaktır. Bu buluş için söz konusu alanlarda ya da farklı alanlarda yeni bulgulara da ulaşmak gerekebilir.
Yazmış olduğum buluş makalesi tek bir kaynaktan anlaşıldığı gibi güneşten elde edilecek birçok buluş fikri ve buluşun buluşun icrası birçok alana hitap edecektir ve birçok insan yapısına hizmet edecektir. Güneş merkezli ve güneş kaynaklı bir çalışmadır. Güneş ve insan, kendi çehresinde birbirlerini tamamlayıcı özelliklere sahiptir. Askeri ve sivil anlamda birçok bağlantıya sahiptirler. Hayatımızdaki doğanın parçası olan güneşi keşfettikçe güneşte bize yardımcı olmaya devam edecektir.
Uğur Sarıgül

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir