Kıbrıs’ta barış engellenemez! Engelleyen kim? Faşist kim! Kapıları gerçekci olmayan gerekçelerle kim kapattı! Kıbrıs Rumlarına ve Kıbrıs Türklerine şiddet uygulayıp, göz yaşartıcı gazı kim attı! Rum yönetimi! Yunanistan’da Suriyeli mültecilere benzeri uygulamaları hata daha ileri derecelerini yapmıyor mu? Tesadüf mü? Milletlerin karakter yapıları öyle kolay kolay değişmiyor! Dün ne ise bu günde o!
Bakınız dün Kıbrıs Rumları ve Kıbrıs Türklerine karşı sınır kapılarında devlet eliyle şiddet uygulayarak göz yaşartıcı bombalar atan Rum yönetimi kısa bir süre sonra Türkiye-Yunanistan sınırına asker göndermeye hazırlanıyor!
Rum askerleri ile Yunanistan askerleriyle birlikte önümüzdeki günlerde Türkiye-Yunanistan sınırında yakalayacakları Suriyeli mültecilere askeri yöntemlerle saldırmaya gidiyor!
1940’larda Hitler zulmünden kaçan Yunan vatandaşları en başta Suriye vb. Ortadoğu ülkelerine sığınarak hayatlarını kurtarabilmiş ve insanca muamele görmüşlerdi! Yıl 2020 Yunanistan Devlet eliyle Suriyeli mültecilere bırakın ahde vefa gösterip ev sahipliği yapmayı gelenlerin üzerine ateş açıyor! Yakaladıklarını çırılçıplak soyup üzerinde bulunan ne varsa aldıp işkence ediyor, denizde gördüğü botları patlatarak mültecileri öldürmeye teşebbüs ediyor. Yapanlar modern çağdaş Avrupa Birliği üyeleri!
1963’den günümüze Kıbrıs’ta her daim kimine göre barışı, kimine göre anlaşmayı engelleyen kim? Rumlar. Rum yönetimi! Herhangi bir konuda doğu tespit yapmayanların sağlıklı bir neticeye ulaşmaları mümkün olamaz. Bugüne kadar Kıbrıs konusuna bir çözüm bulunamamasının tek nedeni Rum yönetimidir! Rum Ulusal Konseyidir! Rum Ulusal Konseyi kimlerden oluşur? Rum Ortodoks Kilisesi başta olmak üzere Güney Kıbrıs’ta yer alan siyasi partilerden ve karar alma mekanizmalarında yer alan en etkili temsilcilerden oluşmaktadır. Rum halkının fikirlerini yoğuran oluşturan mekankzmalar. Güney Kıbrıs’ta herhangi bir zihniyet değişikliği olabilmesi için tüm bu yukarda saydığım mekanizmalarda bir niyet oluşması ve en az 2 nesilin yetiştirilmesi gerekir. Bu da en az 50 sene ister! O da herşey yolunda giderse! Bu gerçekleri görmezlikten gelerek Kıbrıs’ta barış engellenemez sloganları atarak bir netice elde edilemez! Edilebilse geçtiğimiz 50 yıl içerisinde ellde edilebilirdi!
Gökhan Güler
SLOGANLARLA KIBRIS KONUSU ÇÖZÜLEMEZ!
129 0

EtiketlerKıbrıs
Kafkassam Editör
Yeni bir dünyaya uyanmak, dünyayı yeniden okumak isteyenler için, söylenecek sözü olanlar için merkezi Ankara’da olan KAFKASSAM’ı kurduk. Erivan, Bakü, Tiflis, Tebriz, Grozni, Moskova, Mahaçkale, Nazrin, Nalçik, Saratov, Ufa ve Sochi’de ofislerimiz temsilcilerimiz var. Kafkassam genelde kafkasya çalışmak için kuruldu Kafkasya genelinde çalışır. Ermenice Rusça Gürcüce İngilizce dillerinde yayın yapan kafkassam genç akademisyen ve stratejistlerle çalışmaya özen gösterir. KAFKASSAM’ın internet sitesi 2 Ocak 2010’da yayına girdi. İnternet sitesinde Kafkasya’daki ülkeler ve Türkiye ile ilişkileri hakkında makaleler, ropörtajlar, analizler ve yorumlara yer verilmektedir.