Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarih boyunca güçlü bir kültürel mirasa sahip olan kadim bir medeniyetten gelen bir yapıya sahiptir. Bu güzide yapının bin yıllık süreçten günümüze kadar sarsılmadan intikal etmesindeki temel dinamik denge millet bütünlüğü ile hasıl olmuştur. Bu süreçte dünyada örnek bir millet olan Türkler varlık felsefesine haiz güçlü bir stratejik üstünlüğe sahiptir.
Türk milletinin başarısındaki güç dengesi ahilik şuurudur. Bu şuur günümüzde sivil toplum kuruluşları olarak ele alınmaktadır.
Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminde güçlendirme politikaları açısından sivil toplum kuruluşları çağın koşul ve şartlarına göre kendilerini yenilemeli ve Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda devletimiz güçlü politikalarla ilerlerken milletimizde sivil toplum kuruluşları katılımıyla doğru bir istikamet ve kolektif bir bütünlük içerisinde gayret etmelidir.
Merkezi olarak kuruluş misyonunu tamamlayan Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi için güçlendirme politikaları açısından sivil toplum kuruluşları açısından yeni bir vizyon, bu vizyonu temin edecek güçlü bir misyona sahip olunmalıdır.
Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi hızlı karar almak, iç politikadan dış politika ekseninde ilerlemek ve yeni dünya düzeninde etkin bir konuma sahip olmak için sarf ettiği gayretler sivil toplum kuruluşları açısından taşrada daha doğru ve daha verimli bir şekilde değişen sistemin tanınmasına ve ana vizyonun tamamlanmasına katkı sunacaktır.
Sivil toplum kuruluşları eğitim, kültür, sosyal politikalar, sağlık, iç ve dış politika ekseninde tezahür eden güçlü devlet stratejilerin oluşmasına büyük katkı sunacağı için güçlü bir Türkiye güçlü bir sivil toplum kuruluşları stratejisiyle sağlanır ilkesinden taviz vermeden yol almalıyız.
Yasama, yürütme, yargı erklerinin çalışmaları sivil toplum kuruluşları açısından doğru bir istikamet üzere ele alarak desteklediğimiz de ve milletin sorunlarını, öneri ve tavsiyelerini devlet erkanına proje odaklı sunulmasına vesile olacak güç merkezleri sivil toplum kuruluşlarıdır.
Halk ne istiyor? taşra kamu yapılanmasında sorun teşkil eden konular nedir? Milletin bütünlüğünü güvence altında tutulacak adımlar nedir? Milli güvenlik politikaları açısından önem teşkil eden konular nedir? soruları açısından devletimize en güzel cevabı sivil toplum kuruluşları katılımıyla temin edebiliriz.
Bu gerekli adımlardan geri kalmadan ilerlemek için adım atmalıyız. Türk milletinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne sunduğu en güzide gayretler sivil toplum kuruluşları eşliğinde gelir. Dernekler, vakıflar, sendikal oluşumlar farklı noktalarda ideolojik açıdan sürece baksalar da stratejik açıdan devletimizin vizyonuna katkı sunacak milli bir misyonla hareket edilerek sonuca varmalıyız.
SELEN HAKBİLİR
POLİTİKACI/MİMAR