Ocampo: Aliyev, Ermeni esirleri serbest bırakmalı
Uluslararası ceza hukuku uzmanı Luis Moreno Ocampo, yeni bir açıklamayla dünya genelindeki Ermenilere çağrıda bulunarak Bakü’de tutulan Ermeni savaş esirlerinin serbest bırakılması için harekete geçmeye davet etti.
Ocampo, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e seslenerek, “Eğer gerçekten ABD Başkanı Donald Trump’ın Nobel Barış Ödülü’nü kazanmasını desteklemek istiyorsa, Bakü’de tutulan tüm Ermeni esirleri derhal serbest bırakmalıdır,” dedi.
“Dünya genelindeki Ermeniler, bu sizin zamanınızdır. Nobel Barış Ödülü adaylıkları için başvuru süresi 31 Ocak 2026’da sona eriyor. Donald Trump, bu ödül için aday olma isteğini açıkça belirtmiş durumda ve Ermeniler onun adaylığını destekleyebilir. Dünyada en az 45 Ermeni bu ödül için resmi aday gösterme hakkına sahiptir,” ifadelerini kullandı.
Ocampo, Aliyev’in gerçekten Trump’ın Nobel Barış Ödülü’nü desteklemek istiyorsa şu adımları atması gerektiğini belirtti:
– Bakü’de tutulan tüm Ermeni esirleri serbest bırakmak.
– Ermenistan ile barış anlaşması imzalamak ve askerlerini geri çekmek.
– Dağlık Karabağ halkının haklarının uluslararası korumasını kabul etmek.
Share this content:



Yorum gönder