KAFKASSAM – Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Rusya
  4. »
  5. Dmitriy Peskov: sıkıyönetim ve seferberlik İstikrarsız yapıyı koruma girişimi

Dmitriy Peskov: sıkıyönetim ve seferberlik İstikrarsız yapıyı koruma girişimi

Kafkassam Editör Kafkassam Editör - - 1 dk okuma süresi
35 0

Ukrayna’da sıkıyönetim ve genel seferberliğin bir kez daha uzatılmasına tepki gösteren Peskov, bir soru üzerine Zelenskiy’in kendisine koyduğu Rusya’yla müzakere yapılmamasına dair yasağın halen yürürlükte olduğunu anımsattı.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna parlamentosu Yüksek Rada’da bugün 15. kez kabul edilen, sıkıyönetim ve genel seferberliğin uzatılmasına yönelik düzenlemeyi eleştirdi.

Peskov, “Elbette, Kiev rejimi istikrarsız yapısını korumaya çalışıyor. Bu arada, önceki Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko’nun açıklamasını da gördük. Ülkede işlerin oldukça güçlü otoriter eğilimlere doğru gittiğini belirtiyor. Bu tamamen anlaşılabilir bir durum” dedi.
‘Zelenskiy’in Rusya’yla müzakereleri yasaklayan kararnamesi geçerliliğini koruyor’
Kremlin Sözcüsü, olası müzakerelerle ilgili bir soru üzerine, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in Rusya’yla müzakereleri yasaklayan kararnamesi geçerliliğini koruduğunu anımsattı.

Peskov, “Kiev rejiminin kendisine yönelik herhangi bir müzakere yapma yasağı önceden olduğu gibi yürürlükte duruyor. Bu belgeyle Ukrayna Devlet Başkanı’na müzakere yasağı getirildiği unutulmamalı” yanıtını verdi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir