KAFKASSAM – Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. ANDIMIZ

ANDIMIZ

Kafkassam Editör Kafkassam Editör - - 4 dk okuma süresi
307 0

2013 yılında çözüm sürecine kurban edilen andımızla ilgili dönemsel algı ile yazılmış olanların çoğunluğu, 1980 sonrası İSLAMCILIĞI milli kültürel kimliğin dışında konumlandıran dejenerasyondur. Bunun sebebi, ise istihbarat örgütlerinin müdahalesi ile İslamcılık fikrinin ideolojiye dönüşmesinden kaynaklı afaki köşeli yaklaşımlardır.
Andımız Üzerinden süren tartışma idare hukuku ve yeni yönetim sistemi üzerinden sürerken daha çok hukukun alet edildiği ideolojik kalıpların ortaya çıkardığı duygusal tepkileri yansıtan ifadelere dönüşüyor. Bu turnusol kağıdı işlevi gören kavram üzerinden Yüksek siyasette kimler, Türk’e ve Türk kavramının karşıladığı birleştirici üst kimliğe, düşman net ortaya çıkıyor.
üst milli kimlik yerine etnik kimlikle,dini kimlikle yada çiçek çocuk aptalığı ile insan kavramını kullanarak cevap veriyor olmanız, bu alanda sadece sizin cahil ve aptal olduğunuzu gösterir.
Etnik kimlik ancak başka bir etnik kimliğe karşı kullanılabilir. Türk Adriyatikten Çin’e kadar tüm etnik kimliklerin ortak üst kimliğinin adıdıdır ve Türkiye de bu hukuki ve kültürel temel üzerine kurulmuştur.
Türk kavramının muadili olarak bir etnik kimlik adı kullananlar cahillerdir. Başka bir millet adı kullananlar ise haindirler, çünkü anayasasını kabul ettikleri ve yaşadıkları bu ülkenin tanımlı anayasal kimliğine ihanet içindeler. Ayrıca bu ülkenin vatandaşlığını kabul etmeleride aslında kendi kimliklerine ihanettir. Çünkü Türkiye de Anayasal olarak vatandaş olanlar aynı zamanda anayasaya göre Türktürler.

-Dinin bireysel kimliğe yönelik tanımını, bireysel kimliğin çeşitliliğini, zenginleştiren milli kimliğin alternatifi olarak sunmak ise islam dininin kutsal metinleri ile çelişen bir bakış açısıdır. Etnik ve üst milli kimlikleri kutsal metin(kuran), insanlığın kültürel çeşitlilikten kaynaklı zenginliği olarak tanımlar.
Din kültürü düzenlemez kültürü üreten hayatı bu alanda insani faydaya, yönlendiren temel önerileri barındıran bir anlayıştır Dolaylı ve direkt olarak milli kültüre katkı sunar ama milli kültürün etnik kültürün kendisi olmadığı için üst milli kimliğin karşılığı olarak kullanılamaz.

İnsan kavramı farklı canlı türleri bitki hayvan v.b. arasında ki mukayeselerde kullanılabilir derin bir tanımlama içermez kültür din bireysel farklılıkları falan içermez kimlik üzerinden tanımlamalar için kullanmak boş bir tuale Picasso eseri muamelesi yapmak olur. bu örnekle insan ve Türk, müslüman ve insan birbirlerinin muadili değillerdir. Aynı anlamları karşıladıklarını düşünmek ise kavramsal derin cehaletin ifadesi olur.

Mahkeme kararını hukuka uygun bulursunuz bulmazsınız Andımızı okursunuz okumazsınız uygun bulursunuz bulmazsınız demokratik bulup bulmamanızda tartışılabilir. ama tartışılmayacak şey Türk kavramının yerine müslüman insan yada etnik kimliğinizi koyarak bizde böyle demek isteriz açıklamalarıdır ve sizi sadece cahil Yapar. Sadece Türk kavramını değil dininizi etnik kimliğinizi ve beşeri kimliğinizi hiç anlamadığınızı ve tanımlayamadığınızın da göstergesidir.

Yalçın Hatunoğlu

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir