Şimdi yükleniyor

Armine Sukiasyan: Paşinyan Katolikosu II. Garegin ile barışacak mı

Nikol Paşinyan dün, Tüm Ermeniler Katolikosu II. Garegin’i her ne pahasına olursa olsun Yüksek Patrikhane’den çıkarma niyetini yineledi. Parlamentoda bir hükümet milletvekilinin “Yüksek Patrikhane ne zaman ve hangi yollarla Ktriç Nersisyan’dan kurtarılacak?” sorusuna yanıt veren Paşinyan, milletvekilinin doruk noktasını kastettiğini, o zaman Eçmiadzin merkez meydanında manevi içerikli büyük bir etkinlik hayal ettiğini ve bunun bu sürecin doruk noktası olması gerektiğini söyledi. Başbakan, “Ve şimdi zamanlamayı, organizasyonel ve esaslı konuları tartışıyoruz ,” dedi.

Paşinyan, son zamanlarda çok sayıda yurttaşını ve meslektaşını temsil etmeye zaman ayırdığını, bu sürecin amacının entrika, kişisel sorunları çözmek değil, manevi bir mesele olduğunu söyledi. Nikol Paşinyan, bugün Eçmiadzin Meydanı’nda planlanan etkinlik hakkında bazı parantez açarak, bunun herkesin aşina olduğu siyasi, devrimci bir etkinlik olmayacağını söyledi. İçeriği tamamen manevi, Hristiyan değerlerine, Ermeni Apostolik Kutsal Kilisesi’nin değerlerine dayalı olacak. Paşinyan, “Siyasi çağrılar veya siyasi konuşmalar olmayacak ” diyerek manevi içerikli konuşmalar yapılacağını belirtti.

“Hiçbir uzlaşma olmayacak, uzlaşma söz konusu bile olamaz. Cesur Nersisyan gitmeli ve bence ne kadar erken giderse o kadar iyi. Yardım etmeyecek, hiçbir şeyi kurtaramayacak ,” dedi Paşinyan.

Bir buçuk aydır Ermenistan Ulusal Meclisi hakkında hiçbir şey yazmayan Paşinyan, planlarında hiçbir değişiklik olmadığını açıkladı. Aksine, Yüksek Konsey’e yönelik saldırıyı Vagharshapat’taki yaklaşan seçimlerle birleştirmeye çalışacak ve bahsettiği mitingi bir seçim öncesi etkinliğine dönüştürecek.

Armavir bölgesindeki Vagharshapat topluluğunda meclis seçimleri 16 Kasım’da, seçim öncesi kampanya dönemi ise 22 Ekim – 14 Kasım tarihleri ​​arasında yapılacak. Paşinyan’ın Yüksek Konsey’e yönelik saldırısının da tam bu günlerde gerçekleşmesi bekleniyor.

Armine Sukiasyan

Share this content:

Yorum gönder