KAFKASSAM – Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. 2060 Uzayının Geleceği ve ABD Stratejisine Etkileri

2060 Uzayının Geleceği ve ABD Stratejisine Etkileri

Kafkassam Editör Kafkassam Editör - - 2 dk okuma süresi
282 0

2060 Uzayının Geleceği ve ABD Stratejisine Etkileri: Uzay Gelecekleri Çalıştayı Raporu
Hava Kuvvetleri Uzay Komutanlığı 5 Eylül 2019 RAPORU YAYIMLANDI.

ABD’nin Uzayı artık yeni bir coğrafi komuta merkezi olarak tanımladığı,,2024 yılında ilk askeri uzay personelinin ayda NASA ile ortak göreve başlama planları belirtilmiştir. Bu yeni coğrafi alanın gerek ekonomik gerekse ticari alanda büyük öneme sahip olduğu belirtilmiş, uzay Turizm’i, düşük maliyetli sistemlerin çoğaltılması ve süreğenliğinin devamının sağlanması gibi, konular ele alınmıştır. Zeka ,Bilim ve keşfinin son yarım yüzyılda ABD ordusunun temel güç olduğu, aynı imkanların ve yeteneklerin uzay içinde kullanılacağı eklenmiştir. ABD ‘nini uzaydaki liderliğinin devamiyetinin sağlanması çin kısa ve uzun vadede tüm agresif yeteneklerin sergileneceği belirtilmiştir. Bu noktada askeri sivil ve ekonomik alanda Temel senaryolar belirlenecek, bu senaryoların avantajlı olanları açısından stratejik vizyon belirlenecek, belirlenen stratejinin uygulanması için minimum temel yetenekler ve eylemlerin ortaya koyulması için gerekli personelin yetiştirilmesi sağlanacaktır denilmiştir. Alt ve üst segmentler de temel çıkarımlar yapılmış, Star trek, Elysium gibi konulara iyimserlik çerçevesinde analiz edilmeye çalışılmıştır.
Raporda oluşabilecek noktalara yer verilmiş, Çin’nin olası gen işlemeciliği ve güç noktasında önce geçilme ihtimalleri, potansiyel rakip olunabilecek noktalarda çıkarımlara yer verilmiştir.
Sonuç olarak uzmanlaşmayı, uzayda olası bir sivil yerleşkenin göz önünde bulundurulması, ticari ve ekonomik hayatı, demokratik çerçevelerde uzayda ABD üstünlüğünün var olması ve devamın sağlanmasının yolları, enerji ekonomi gibi konularda yenilikler ortaya koyulması gibi konulara çalışmada ortaya koyulmuştur.
KAFKASSAM

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir