KAFKASSAM – Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Крупнейший запас нефти и газа на африканском континенте

Крупнейший запас нефти и газа на африканском континенте

Kafkassam Editör Kafkassam Editör - - 2 dk okuma süresi
304 0

Крупнейший запас нефти и газа на африканском континенте,найденный в Зимбабве.
Австралийская нефтеразведочная компания ” Invictus Energy ” обнаружили крупнейший запас нефти и газа на африканском континенте на севере Зимбабве.
Президент Зимбабве Эммерсон Мнангагва сказал, что запас , который был найден в районе 200 километров, будет введен в эксплуатацию в 2020 году.
Мнангагва сказал, что В докладе, представленном ‘Invictus Energy’,отмечается, что в регионе имеется большое количество запасов нефти и газа. Правительство Зимбабве будет работать с австралийской компанией для поиска и добычи нефти и газа. После открытия первой скважины мы сосредоточимся на коммерческом процессе.
*
*
Afrika kıtasındaki en büyük petrol ve doğal gaz kaynağı
Güney Afrika ülkelerinden Zimbabve’de Avustralyalı petrol arama şirketi Invictus Enerji, ülkenin kuzeyinde bulunan Muzarabani bölgesinde Afrika kıtasının en büyük petrol ve doğal gaz rezervini keşfetti.
Zimbabve Devlet Başkanı Emmerson Mnangagwa, başkanlık ofisinde yaptığı açıklamada, 200 kilometrelik bir alanda keşfedilen rezervdeki ilk kuyunun 2020 yılında faaliyete geçeceğini söyledi.
Mnangagwa, Invictus Enerji tarafından sunulan raporda, bölgede büyük miktarda petrol ve doğal gaz rezervi olduğunun belirtildiğini aktararak, “Zimbabve hükümeti Invictus Enerji ile arama ve petrol ile doğal gaz çıkarma çalışmalarını sürdürmesi için yakın şekilde çalışacak. İlk kuyunun açılmasından sonra ise ticari süreç üzerine yoğunlaşacağız.” dedi.

—Mustafa Elaldı [Мустафа Элалды]

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir