KAFKASSAM – Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Беспилотники-киллеры для борьбы с другими дронами

Беспилотники-киллеры для борьбы с другими дронами

Kafkassam Editör Kafkassam Editör - - 2 dk okuma süresi
338 0
iha siha

В России разработали беспилотники-киллеры, которые способны отслеживать, перехватывать и обезвреживать вражеские дроны. Об этом сообщил директор по международному сотрудничеству и региональной политике госкорпорации “Ростех” Виктор Кладов.
Кладов также отметил, что входящий в Ростех концерн “Калашников” выпускает ружья для борьбы с БПЛА (Беспилотный летающий аппарат) в радиусе 1-1,5 км. “Это работает просто: на беспилотник надо направить ружье и нажать на спусковой крючок. Электромагнитный импульс подавляет электронику беспилотника и тот либо падает, либо продолжает движение, но теряет связь с тем, кто его послал – фактически, аппарат становится слепым и бесполезным.”
*
*
*
Düşman İHA’larını kör eden katil İHA’lar geliştirildi.
Rusya Devlet yüksek teknoloji kuruluşu Rostec’in üst düzey yetkilisi, düşmanın insansız hava araçlarını izleme, durdurma ve devre dışı bırakma yeteneğine sahip İHA’lar geliştirildiklerini söyledi.
Kladov ayrıca, Rostec’in bir parçası olan Kalaşnikof Grubu’nun İHA’larla 1 ila 1 buçuk kilometrelik bir alanda savaşmak için silah ürettiğini bildirdi. Kladov, “Sistemin kullanımı kolaydır, silahı bir dronun üzerine getirmeniz ve tetiği çekmeniz gerekir. Bir elektromanyetik darbe, İHA’nın elektronik aksamını bastırır, bunun ardından İHA düşer veya hareket etmeye devam eder ancak kontrol merkezi ile iletişimi kaybeder. İHA düşmese bile kör ve yararsız bir hale gelir.” ifadelerini kullandı.
Mustafa Elaldı [Мустафа Элалды]

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir