KAFKASSAM – Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Четвертая Турецкая научная экспедиция завершила работы в Антарктике.

Четвертая Турецкая научная экспедиция завершила работы в Антарктике.

Kafkassam Editör Kafkassam Editör - - 2 dk okuma süresi
293 0

Антартике завершилась четвертая турецкая научная экспедиция , которая проходила под патронатом администрации президента Турции и при поддержке Министерства промышленности и технологий страны.
Министр промышленности и технологий Мустафа Варанк сообщил, что наши ученые проработали в целом 30 дней и уже возвращаются на родину. Он дабывил ,что участники экспедиции под руководством профессора Эрсана Башара реализовали 15 научных проектов.
Эрсан Башар сказал ,что Мы рады, что экспедиция завершена без каких-либо проблем. Каждый из ученых получил возможность проводить исследования в течение не менее 10 дней и это привело к значительному увеличению количества взятых научных образцов . В ходе предыдущих экспедиций этот показатель составлял 5-7 дней.
*
*
*
4. Türk Ulusal Antarktika Bilim Seferi tamamlandı.
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilen, 4. Ulusal Antarktika Bilim Seferi tamamlandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuya ilişkin yaptığı değerlendirmesinde, 4. Ulusal Antarktika Bilim Seferi’nin 30 günde tamamlandığını belirterek, “Bilim insanlarımız şu an yurda dönüş yolundalar.” ifadesini kullandı. Ersan Başar önderliğinde Türk bilim insanları 15 projeyi sonuçlandırdı.
Ersan Başar seferin sorunsuz bitirildiğini vurguladı ve önceki seferlerde, bir bilim insanı için ortalama çalışma süresinin 5-7 gün olduğunu hatırlatan Başar, Ancak bu yıl bilim insanlarımızın en az çalışanı bile 10 günün üzerinde sahada kalma imkanı buldu. Bu da alınan bilimsel örnek sayısında büyük bir artış sağladığını söyledi.
Mustafa Elaldı [Мустафа Элалды]

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir