KAFKASSAM – Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Adnan Oktar’a operasyon ya da tersinden İran karşıtlığının faturası!

Adnan Oktar’a operasyon ya da tersinden İran karşıtlığının faturası!

Ömür Çelikdönmez Ömür Çelikdönmez - - 17 dk okuma süresi
1044 0

Adnan Oktar ve destekçilerine ‘cinsel saldırı, siyasi ve askeri casusluk, inanç istismarı’ suçlamalarının yöneltildiği operasyon Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü. Seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’yi desteklediklerini söyleyen Adnan Oktar, “İngiliz istihbaratı uzun süredir bize operasyon yapılmasını istiyor. Bu konuda Türkiye’ye heyet gönderildi. Tayyip Bey’in İngiltere ziyareti sırasında da bu talep kendisine iletildi” açıklamasında bulundu. Operasyon talebinin İngiliz istihbaratından geldiğini öne süren Oktar “Biz vatanına milletine bağlı insanlarız. PKK’ye, vatan millet düşmanlarına operasyon yapılması gerekirken bize yapılıyor. Bu operasyondan Tayyip Bey’in de İçişleri Bakanının da haberi olduğunu düşünmüyorum. Kırgın değilim ama şaşkınım.” dedi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun şubat ayında gerçekleştirilen toplantısında, Oktar’ın A9 TV üzerinden yaptığı yayınların ele alındığı ve bu yayınlara rekor cezaların uygulanmasına karar verildiği belirtilmişti. RTÜK’ün Üst Kurul toplantısında ele alınan raporda, kamuoyunda “Adnan Oktar’ın; “Adnan Oktar ile Sohbetler” isimli programında “Reyting kaygısıyla genç kızların cinsel meta olarak kullanılmaktan kaçınılmadığı, toplumun ahlaki değerlerini yozlaştıran bu tutumun ve aşırı dekolte giyim tarzının Adnan Oktar tarafından normalleştirilmeye çalışıldığı” yer almıştı.(1)
Oktar grubu uzun süredir İngiliz Derin Devleti’nin kendileriyle uğraştığını çünkü faaliyetlerini hazırladıkları kitapla deşifre ettiklerini ısrarla vurguluyor. İlginç olan bu iddialarına ilk kez İsrail’de yayımlanan Haaretz Gazetesinde yer verilmesi. 1918’de yayın hayatına başlayan Haaretz, merkez sol eğilimli yayın politikası izliyor. İsrail’in en eski günlük gazetesi. İngilizce sürümünün basımı ve dağıtımı International New York Times ile birlikte yapılıyor ve Berliner formatında İbranice ve İngilizce olarak basılıyor. Merkezi Paris’te olan ve ilk sayısı 1887’de neşredilen International New York Times, yurt dışında yaşayan ABD vatandaşları için İngilizce yayımlanan günlük gazete. İşte bu Haaretz gazetesinde İstanbul’a gönderdiği muhabirine Adnan Oktar ile yaptırdığı haberinde “Adnan Oktar’ın lideri olduğu dini seks tarikatı nitelemesi”nde bulunmuştu. Oktar Haaretz’e yaptığı açıklamasında “İngiltere’de bir derin devlet yapısı var, MI6 de işin içinde. Yaklaşık 300 kişiden oluşuyor. Bu derin devlet şimdi bize karşı bir kampanya başlattı. İngiliz gizli servisinin birçok önemli ismi Türkiye’ye geldi, MI6’in başındaki hanımefendi de geldi. Birçok kişiyle buluşup bizim hakkımızda konuştular.” demişti.(2) Mart 2018’de Adnan Oktar’ın ısrarla vurguladığı İngiliz Derin Devleti’nin kendileriyle uğraştığına dair söylemlere bu sabah gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili de aynı gerekçe gösterildi. Adnan Oktar cephesinden yapılan ilk açıklamada Oktar’ın televizyon kanalı A9’da programlar yapan Hüma Babuna şu ifadeleri kullandı: “Şu anda bütün Adnan Oktar hocam ve arkadaşlarımın evlerine polis baskını var. İngiliz derin devletinin oyunu bu son zamanlarda yaptığımız faaliyetler neticesinde oluyor. Allah tuzaklarını başlarına geçirsin.”(3)
BBC Türkçe’nin haberine göre; Grubun şaşkınlığı son seçimlerde destekledikleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin töreninden birkaç gün sonra kendi gruplarına göre operasyon yapılmasından kaynaklanıyor. Nitekim Adnan Oktar’ın “Seçimlerde Tayyip Erdoğan ve AK Parti’yi destekledik. Biz vatanına milletine bağlı insanlarız. PKK’ya, vatan millet düşmanlarına operasyon yapılaması gerekirken bize yapılıyor. Bu operasyondan Tayyip beyin de içişleri bakanının da haberi olduğunu düşünmüyorum. Kırgın değilim ama şaşkınım.” ifadeleri bunu gösteriyor.(4) Ne önemi var ama bilmiyorum ama BBC Türkçe bu haberi manşetten verdi. Adnan Oktar’ın asıl ismi Adnan Arslan. Aile şöhreti ise Arslanoğulları. Ankara Cebeci 1956 doğumlu. Cebeci deyince aklıma Ankaralı Hüseyin’in söylediği “Gidene dur demeyiz Düşmeyiz biz dalgaya/ Ankara’nın bebesi Dönüp bakmaz arkaya/ Ulus, Cebeci, Çankaya Gardaş deriz kankaya/ Bize her yol Paris değil La bize her yer Ankara” türküsü geliyor.(5) Adnan Oktar’ın babasının ismi resmi kayıtlarda Yusuf Oktar Arslan olarak geçmektedir. Küçük yaşta babasını kaybeden Adnan Oktar; İlk ve orta öğrenimini Ankara’da, ortaokulu Cebeci’de, liseyi Kurtuluş’ta okudu. Sonrasında tüm çabalarına rağmen üniversite diploması alamadı. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimari bölümünden ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Tarih Bölümlerini bitiremedi. Kamuoyunda Adnan Hoca olarak tanındı. Harun Yahya mahlasını hazırladığı kitaplarda kullandı.
Ateizm, Darwinizm ve Siyonizm karşıtı görüşlerini savunduğu kitaplar ve belgeseller hazırladı. Amacının “Dünya çapında barış, huzur ve sevgi ortamı oluşturmak” olduğunu ifade etmiştir.Adnan Oktar grubuna bağlı İnternet siteleri, TV ve değişik yayın araçlarıyla başlıca Mehdilik, Mehdi devri, evrim, yaratılış, ahir zaman, Mesih, İsa’nın dönüşü gibi konularda birçok yayın ile gündem oluşturdu. Harun Yahya takma adıyla çok sayıda biyolojik evrim karşıtı kitap yayınladı. Herkes tarafından Adnan Hoca’nın kedicikleri olarak bilinen kadınlar sık sık gündemde yer alıyor.(6) Adnan Oktar’ın da Seyyid olduğu iddiası mevcut. Rivayete göre aile büyükleri Hülagu döneminde Kafkasya’ya göç etmiş, daha sonra Osmanlı-Rus Savaşları ve Rus-Kafkas savaşları esnasında Osmanlı’ya sığınıp, Ankara Bala’ya yerleşmişler. Adnan Oktar’ın dedesi Ömer Bey’in dedesi Beslen Arslan Kasayev’in kökeni Nogay Hanlığı’na dayanıyor. Beslen Arslan Kasayev’in ailesi Arslanoğulları lakabıyla meşhur. Arslanoğulları, 1827’de Kafkas Valiliği için hazırlanan bir belgede adı geçen 21 seyyid ailesinden biri görülüyor.(7)
Adnan Oktar Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş ile girdiği polemikten zarar gördüğünü daha yeni anlıyordur. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, A9 kanalında yaptığı programla tartışılan Adnan Oktar hakkında, “Tamamen akli dengesi herhalde bozulmuş” değerlendirmesinde bulunmuş ve programı gördüğü zaman tüylerinin diken diken olduğunu söylemişti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Erbaş, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile görüştüğü toplantıda Oktar’ın akli dengesinin yerinde olmadığını söylerken A9 kanalında yayınlanan program hakkında “İnşallahlar, maşallahlar havada uçuşuyor. Dini bir takım referanslar ve orada dansöz oynatıyorsun böyle bir şey olabilir mi?” ifadelerini kullanmıştı.
Adnan Oktar’da, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kendisine yönelik olarak kullandığı “Tamamen akli dengesi bozulmuş” ifadesine tepki göstermiş, Erbaş için “Kerhanelerden alınan paralarla, vergilerle maaşlarınız ödeniyor. Bunlara sesinizi çıkarttınız mı? Gıkın çıkmıyor hoca efendi” tarzında pek yenilir yutulur olmayan sözler sarf etmişti.(8) Ekim 2017’de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cevat Babuna’nın eşi, Adnan Oktar’a ilişkin bir dosyayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiklerini açıklamıştı. Cevat Babuna, yıllar önce yaptığı bir açıklamada Adnan Oktar için, “Çocuklarımın beynini yıkadı. Onun yüzünden mutlu ailemiz dağıldı” demişti. Seçimden önce Oktar ekibine yönelik bir operasyon düzenleneceği iddia edilmiş ancak bir hamle gelmemişti.(9)
Aslında perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Neden mi? Çünkü her geçen gün ABD, komşumuz İran üzerine çullanmak için gün sayıyor. Böyle bir ortamda Türkiye’nin tarafsızlık adına operasyonu desteklemediğinde İran için neler yapabileceğinden söz etmiştim. Demiştim ki; “Türkiye ABD’nin İran operasyonuna destek vermemesi durumunda öncelikle ülke içinde ABD istihbaratına angaje sözde Şia karşıtı Ehli Sünnet grupların hareket kabiliyetlerini azaltır, kontrol altında tutar. Sayın Cumhurbaşkanının dinin güncellenmesi çıkışı bu yönde atılan bir adım olabilir. Ayrıca Türkiye ile irtibatlı etnik ve dini grupların İran rejimi aleyhtarı eylemlere girmesini engeller. Özellikle Güney Azerbaycan Türklüğü ve Sünni Türkler üzerinden bunu gerçekleştirir.”(10) Nitekim birkaç ay önce Alpaslan Kuytul’un başında olduğu Furkan Vakfını polis basmıştı. O süreçte arasının açık olduğu cemaatleri tasfiyeye hazırlandığı belirtilen AK Parti’nin sıradaki hedefinin ise Adnan Oktar olduğu ileri sürülmüştü. Oktarcılar bu durum üzerine çoktan harekete geçmiş, grubun kadın mensupları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup üyeleriyle birlikte olduğu görüntüleri paylaşmıştı.(11)
İşi gücü bırakıp Adnan Oktar için Türkiye’ye geldiği belirtilen MI5 veya MI6’nın başındaki kadın istihbaratçı kim? Oktar ekibin fırlattığı oklar 13 Mayıs 1935 doğumlu Dame Stella Rimington’ı gösteriyor. Rimington, Delhi’de MI5 (İngiliz İç İstihbarat Servisi) için haftalığı 5 sterline memur olarak çalışmaya başlar. Bir manastır okulundan mezun Essex’li bu genç kızın ilk işi Worcestershire Bölgesi Kayıt İşleri Müdürlüğü’nde yardımcı arşiv memurluğudur. Kısa bir aradan sonra 1967’de tekrar çalışma hayatına dönmesi ile 1991’de MI5’ın başına getirilmesi arasında geçen 24 yıl hakkında fazla bir şey bilinmiyor; daha doğrusu bilinmiyordu. Kim derdi ki bir gün Stella, dünyanın en önemli haberalma teşkilatlarından biri olan MI5’ın ilk kadın genel direktörü olacak? 1991’de gerçekleşen bu atama, geleneksel İngiliz bürokrasisinde devrim olarak nitelendirilmiş, kamuoyuna da TV aracılığıyla açıklanmıştı. İlk kez bir MI5 genel direktörü TV’de etten ve kemikten imajı, biyografisi ile halka tanıtılmıştı. 1999’da emekliye ayrılmıştı.(12)
Dame Stella Rimington’la ilgili Adnan Oktar ve ekibinin iddialarını araştırdım. Lakin emekli istihbaratçı yaşlı bayanın Türkiye’ye geldiğine dair bir bilgiye rastlayamadım. Ancak bu konulara meraklı olduğunu bildiğim bir dostum; “-sen yazdın ya!” deyince şaşkınlığım tavan yaptı, “- ne yazması, kadının ismini ilk kez duydum?” dediğimde, Anglikan Kilisesi Canterbury Başpiskoposu Justin Welby’in 15 Şubat 2018’de Türkiye’yi ziyaretiyle ilgili yazımı işaret etti. Anglikan Kilisesi Başpiskoposu Justin Welby; Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmişti.(13) İddiaya göre Justin Welby’in ekibinde Dame Stella Rimington’da vardı. Justin Welby ile Dame Stella Rimington özel sektörden tanışıyordu. Her iki isimde enerji sektöründe çalışmıştı. 2005’te Dame Stella Rimington da BP’de yönetim kurulu üyeliği yapmıştı. Nereden nereye?
Adnan Oktar ve takipçileri İngiliz derin devletini gündem getirirler de eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan durur mu? O da Melih Gökçek ile ilgili, 1980 öncesinde İngiliz istihbaratı ile ilişkili olan Mücadele Birliği’nin çıkardığı Bayrak Gazetesi’nin Ankara temsilcisi olduğunu iddia ediverdi.(14) Kediciklerin camiasına yapılan operasyon Made İn Turkey. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir güvenlik tasarrufu. Türkiye aciz mi ki İngiliz Derin Devleti’nin aklıyla hareket etsin? El insaf!
Adnan Oktar bu tür operasyonlar konusunda deyim yerindeyse biraz şerbetli. İlk kez başına gelmiyor. Bu konuda oldukça tecrübeli olduğu söylenebilir. 1980’li yıllarda ilk kez cezaevi ile tanıştı. Yahudilik ve Masonluk üzerine ilk kitabını yayınlayan Adnan Oktar, o dönemde dini propaganda suçlaması ile 19 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Oktar, cezasını cezaevi yerine Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde geçirdi. Adnan Oktar’a bugün gözaltına alınmasına neden olan suçlamaların benzerleri 12 Kasım 1999’da yapılan polis baskınında da yöneltildi. İstanbul polisi, 12 Kasım 1999’da 50 adrese birden düzenlediği baskınlara gerekçe olarak Adnan Oktar ve ekibini “şantaj çetesi” olarak suçladı. Adnan Oktar’ın Emniyet’teki ifadesinde, manken Ebru Şimşek, dansözler Leyla Adalı ve Tanyeli’ye ‘fahişe oldukları için’ şantaj yaptırdığını itiraf ettiği yazılıp çizilmişti. Oktar’ın itiraflarına göre, şantaj listesinde politika dünyasından Mesut Yılmaz, Mehmet Ağar, Celal Adan, Meral Akşener; basın sektöründen de Dinç Bilgin, Zafer Mutlu, Fatih Altaylı, Ayşe Özgün, Ayşe Arman ve Savaş Ay’ın adı yer aldı. Hoca’nın imamları, Semra Özal’ın papatyalarından Nadire İçkale ile Eyilik Ailesi’ne de şantaj yapıldığı gazetelerde yer almıştı.(15) Ergenekon, Balyoz kumpasları ve hain 15 Temmuz darbe girişimine rağmen Devletin refleksini koruduğu anlaşılıyor. Sanki aşırı İsrail sempatizanlığı ve İran karşıtlığı törpüleniyor. İnsanın sorası geliyor; sırada kim ya da hangi grup veya cemaat var?
Bakınız:
1- http://tr.euronews.com/2018/07/11/adnan-oktar-ve-takipcilerine-operasyon-235-kisi-araniyor
2- https://theworldnews.net/tr-news/adnan-oktar-israil-gazetesinde-musluman-seks-tarikati – http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/951410/Adnan_Oktar__israil_gazetesinde…__Musluman_seks_tarikati_.html
3- https://tr.sputniknews.com/turkiye/201807111034228688-adnan-oktar-orgut-gozalti/
4- https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-44789807
5- http://www.turkulerimiz.biz/turku_sozleri-5688-bize-her-yer-Ankara-sozleri.html#.W0Xj_NUzaM8
6- https://www.dunyabulteni.net/guncel/adnan-oktar-grubuna-operasyon-oktar-da-gozaltinda-h425464.html
7- https://yasarcoskuner.wordpress.com/2012/04/03/adnan-oktarin-hayati-ve-eserleri/
8- https://tr.sputniknews.com/turkiye/201802011032064760-adnan-oktar-diyanet-ali-erbas-kerhane-vergi/
https://tr.sputniknews.com/turkiye/201802011032057960-ali-erbas-adnan-oktar-a9-diyanet/
9- http://haber.sol.org.tr/turkiye/adnan-oktar-operasyonunun-nedeni-ne-242480
10- https://kafkassam.com/olasi-abd-iran-catismasinda-turkiyenin-izleyecegi-strateji-ne-olur.html
11- http://haber.sol.org.tr/toplum/adnan-oktardan-dikkat-ceken-erdogan-hamlesi-226950
12-http://www.milliyet.com.tr/2001/09/18/pazar/yaznevsal.html
13- İngilizlerin gayrimeşru petrolcü piskoposu Türkiye’de ne arıyor?/ 17 Şubat 2018/ https://kafkassam.com/12390.html
14- https://www.sondakika.com/haber/haber-yasar-okuyan-dan-melih-gokcek-iddiasi-ingiliz-11036252/
15- http://www.internethaber.com/adnan-oktar-kimdir-nereli-hangi-ulkenin-casusu-foto-galerisi-1887651.htm?page=7
Ömür Çelikdönmez
Twitter: @oc32oc39

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir